Sajtóközlemény

A Dalmandi Óvoda épület fejlesztésének közvetett célja volt az épület bővítése és felújítása, az udvar fejlesztése, játékeszközök telepítése, a településkép javítása.
A támogatás összege – amely teljes mértékben vissza nem térítendő – 100 millió forint.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg európai uniós támogatás segítségével.
A projekt megvalósítási helyszíne Dalmand, Felszabadulás utca 14., amely 100%-ban önkormányzati tulajdonú épület.
A fejlesztéssel az egészséges és természet- közeli nevelési feltételek megteremtését kívánjuk elérni hosszabb távon, a megvalósuló fejlesztés és az alkalmazott nevelési szempontok összhangjának biztosításával, az egyénre szabott nevelés, készség és képesség- fejlesztés feltételeinek megteremtésével.
Konkrét cél volt a település megjelenésében központi szerepet betöltő Óvoda épületének felújítása és bővítése, településkép javítása, az Óvoda udvarának fejlesztése, játékeszközök telepítése, akadálymentes megközelíthetőség biztosítása, az Óvoda eszközállományának fejlesztése, a speciális képesség fejlesztését, speciális feladatok megvalósítását szolgáló eszközök beszerzése. Fontos volt még mindezek mellett az energiahatékonyság növelése is, a projekt keretében homlokzati hőszigetelés, külső nyílászáró csere, födém hőszigetelés, fűtés-, használati melegvíz-ellátás korszerűsítése készült.
Óvoda
További információ kérhető:
Dr. Stammné Juhász Luca polgármester
Elérhetőség telefonszám: 06-74-539-006
e-mail cím: dalmand7211@gmail.com